Borsalino & Co. / Борсалино и Компания (1974) BG AUDIO

Година: 1974
Държава: Франция
Режисьор: Жак Дьоре
В ролите: Ален Делон, Riccardo Cucciolla, Adolfo Lastretti, Gabriella Farinon
Времетраене: 110 минути


1930-те, Марсилия. На погребението на своя приятел Капела гангстерът Рош Сифреди решава да открие убиеца му на всяка цена. Рош отстранява убиеца лесно, но се оказва, че той им брат, Волпоне, който се заканва да отмъсти на Сифреди. За да постигне целта си, Волпоне решава да вземе властта над Марсилия и избива всички, които се изпречват на пътя му. Унижен и опозорен, Сифреди е принуден да напусне Марсилия. Няколко години по-късно обаче той се завръща с нова гангстерска банда и обявява кървава война на Волпоне.

Погребват Франсоа Капела, член на Марсилската мафия от 30-те години. Рош Сифреди (АЛЕН ДЕЛОН - „Гепардът”, „Сицилианска фамилия, „Смъртта на един негодник”) се заклева да отмъсти за приятеля си. При първия удобен случай той елиминира убиеца, който е човек за поръчки на Волпоне.

Отговорът на Волпоне идва незабавно и само за една нощ той срива империята на Сифреди, но последният се е заинатил да отмъсти за смъртта на приятеля.

В този филм блестящо написан и заснет от Жак Дьоре („Борсалино”, „Полицейска история”, „Бандата”) Марсилия е сцена на безпрецедентна гангстерска война, провокирана от жаждата за кърваво и жестоко отмъщение ...
Година: 1974г.
Гледай Филма Жанр: КриминаленГледано: 189

IMDB: 6.4 / 10
Borsalino & Co. / Борсалино и Компания (1974) BG AUDIO