Titanic / Титаник (1997) BG AUDIO

Режисьор : Джеймс Камерън
В ролите : Леонардо Ди Каприо, Кейт Уинслет, Били Зейн, Франсиз Фишър, Кати Бейтс, Дейвид Уорнър и др.
Държава : САЩ
Година : 1997
Времетраене : 194 мин.
Резюме : 15 април 1912 година. Трагичната гибел на най-големия и луксозен за времето си кораб с 2 223 пътника на борда си обикаля света и хвърля в покруса милиони хора. За по-малко от три часа хиляди пасажери са погълнати от ледените води на океана. Фаталният слъсък на презокеанския лайнер \"Титаник"\ с гигантски айсберг е една от най-трагичните катастрофи в историята на мореплаването, но ведно с това и символ на човешкото страдание. Филмът показва не само картината на трагичния сблъсък, но проследява и една вълнуваща любовна история. На кораба пътува Роуз, дъщеря на заможно американско семейство, и Джак - младеж от социалните низини, тръгнал към Америка да търси щастието си. Случайната среща между двамата поражда чувства, които прерастват в страстна любов, обречена от социалните предразсъдъци, консерватизма на нравите и злощастната случайност. Срещнали се на "кораба на мечтите", преживели най-великото блаженство, докоснали се до звездите, в само един безкраен миг всичко свършва жестоко, невъзвратимо...

Филмът- легенда получи общо досега 87 награди, от тях 11 "Оскар"-а, в това число в номинациите "Най-добър филм" и "Най-добър режисьор". "Титаник" е и рекордьор по брой номинации за наградите на американската киноакадемия. Толкова много номинации до  този момент, а и след него, е получавала само библейската драма на Уилем Уайлер "Бен-Гур", заснета през 1959 година.

"Титаник" бе причислен от Американския институт по кино към "най-завладяващите филми на всички времена" и към "най-романтичните филми на всички времена", а саундтракът му - хитът " My Heart Will Go On" в изпълнение на канадската певица Селин Дион бе наречен " една от най-хубавите филмови песни на всички времена".
Година: 1997г.
Гледай на плеър VOE Гледай на плеър STR Жанр: Драма РомансГледано: 843

IMDB: 7.9 / 10
Titanic / Титаник (1997) BG AUDIO